„Komunikacja, Infrastruktura, Transport... Krakowski KIT?"

Stowarzyszenie MANKO i Komitet Obywatelski Miasta Krakowa serdecznie zapraszają do wzięcia udziału w IV Kawiarence Obywatelskiej:
„Komunikacja, Infrastruktura, Transport... Krakowski KIT?"

27 marca 2014 r. godz. 17:30 – 20:00,
Klub pod Jaszczurami, Rynek Główny 8

Transport to jeden z najczęściej podejmowanych tematów wśród Krakowian. Inwestycje w infrastrukturę napędzają gospodarkę, budzą także często skrajne emocje. Zagadnienia powiązane z transportem poruszane będą podczas IV Kawiarenki Obywatelskiej, organizowanej przez Stowarzyszenie MANKO i Komitet Obywatelski Miasta Krakowa.

Czy krakowianie chętnie korzystają z transportu publicznego, czy wciąż, pomimo poszerzania strefy płatnego parkowania, wolą przemieszczać się własnymi pojazdami? Czym planuje zaskoczyć nas w najbliższym czasie MPK, a także o planowanych inwestycjach infrastrukturalnych rozmawiać będą przedstawiciele władz odpowiedzialnych za szeroko pojęty, krakowski transport.

Dyskusja obejmie także planowane przebudowy i remonty oraz poszerzanie strefy płatnego parkowania, co wzbudza mieszane emocje wśród Krakowian. Poruszymy temat komfortu i bezpieczeństwa podróżujących komunikacją publiczną, które dotyczą bezpośrednio każdego mieszkańca.

Podczas spotkania nie zabraknie także rozmów o alternatywnym, coraz bardziej modnym środku transportu, jakim jest rower. Wspólnie z zaproszonymi gośćmi zastanowimy się, jakie perspektywy rozwoju infrastruktury rowerowej oferuje Kraków, poruszając temat ostatniej "Masy Krytycznej”.

Spotkanie, w którym oprócz zaproszonych gości udział wezmą także mieszkańcy Krakowa, miejscy aktywiści oraz członkowie organizacji pozarządowych, odbędzie się w ramach IV edycji Kawiarenki Obywatelskiej. Zapraszamy!

Zgłoszenia udziału w spotkaniu przyjmujemy do 26 marca na: ok@manko.pl

Więcej informacji: