Spot - "Życie zaczyna się po 60tce" już w Telewizji Polskiej

Przekroczenie granicy wieku 60+ to dopiero początek! To nowe wyzwania i rozwój swoich pasji oraz zarażanie innych do włączenia się w działania nie tylko lokalne, ale i ogólnopolskie. Kampania „Życie zaczyna się po 60tce” to akcja, w ramach której powstał spot, który w jednoznaczny sposób wskazuje potencjały. Ambasadorami kampanii jest 12 osobowości, którzy udowadniają, że wiek to nie bariera.

W spocie promującym akcje można zobaczyć Wirginię Szmyt (DJ Wika, 76 lat), Marka Frąckowiaka (aktor, 64 lata) czy Krystynę Szubartowską (tancerka, 74 lata). Spot emitowany jest od stycznia w Telewizji Polskiej oraz 16 oddziałach regionalnych w Polsce. Projekt „Głos Seniora – 3 edycja” udowadnia, że starzenie się nie jest problemem społecznym tylko źródłem inspiracji i wiedzy. Wychodząc naprzeciw potrzebom Seniorów Stowarzyszenie MANKO stworzyło spot oraz kalendarz na rok 2015 z udziałem Ambasadorów 60+. Ich celem jest promocja aktywnej postawy w życiu, a przykład tego dają sami bohaterowie – Seniorzy. Być pszczelarzem, jeździć na rolkach, uprawiać jogę biegać, pielęgnować konie, być DJ’em czy taniec to pasje ambasadorów III edycji projektu „Głos Seniora”. Codziennie udowadniają, że wiek nie stanowi przeszkody na drodze do samorealizacji. Trzeba więc zmienić sposób patrzenia na ludzi po 60tce. Seniorzy to różnorodna grupa o indywidualnych poglądach Projekt zakładał także wydanie trzech ogólnopolskich magazynów „Głos Seniora”, organizację ośmiu szkoleń oraz wykładów stacjonarnych dla seniorów w województwach: mazowieckim, dolnośląskim, śląskim, wielkopolskim, kujawsko-pomorskim, małopolskim, pomorskim oraz zachodniopomorskim.

Partnerzy merytoryczni: Ogólnopolska Federacja Stowarzyszeń Uniwersytetów Trzeciego Wieku, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Seniora w Bydgoszczy, Ogólnopolskie Porozumienie Uniwersytetów Trzeciego Wieku, Fundacja Na Rzecz Zdrowego Starzenia Się.

Partnerzy wspierający: Dancing Międzypokoleniowy, Cafe Kulturalna, Fundacja Przyjaciół Sztuk AUREA PORTA, Gospodarstwo Rolne Brześce Hodowla Anglo-Arabów, Okęcka Sala

Patroni medialni: NGO.pl, Polskie Radio PiK, Radio Gdańsk, Radio Merkury, TVS, starsirodzice.pl, Super Starsi, spokosenior.pl, senior.pl, Głos Seniora.

Kliknij by obejrzeć spot: https://www.youtube.com/watch?v=88ttBVs4Vs4