Study in Małopolska

"Study in Malopolska" to projekt mający na celu kreowanie pozytywnego wizerunku małopolskich uczelni. Skierowany jest on głównie do uczniów szkół średnich, pochodzących z Ukrainy, Kazachstanu, a także Nowego Jorku. Przyszłych studentów przyciągnąć ma dynamicznie rozwijający się region i atrakcyjne kierunki studiów, czyli po prostu Małopolska, zachęcająca do zamieszkania i podejmowania aktywności zawodowej.

Pierwsza edycja "Study on Malopolska" odbyła się w zeszłym roku. W ramach projektu na Ukrainie oraz w Kazachstanie promowane były małopolskie uczelnie oraz inne instytucje edukacyjne. W pierwszej kolejności stworzyliśmy profil projektu na Facebooku i  w „wkontaktie” - rosyjskojęzycznym odpowiedniku portalu Facebook. Organizowaliśmy także Targi Edukacyjne Uczelni Polskich w Nowym Jorku, Kazachstanie i na Ukrainie. Wszystko to pomogło stworzyć nam sieć zagranicznych, partnerskich szkół średnich. Oprócz tego zorganizowaliśmy szereg prezentacji w szkołach średnich, a także Zjazd Dyrektorów i Rekruterów Szkół Średnich ze Wschodu.

Nasze stoiska targowe oraz banery można było zobaczyć na targach edukacyjnych w Astanie, Ałmacie, Charkowie oraz Kijowie.

W tym roku odbędzie się kolejna edycja projektu "Study in Malopolska", na pewno równie atrakcyjna!
Grupa docelowa: uczniowie szkół średnich